Het opnemen en bewerken van vocalen

Wanneer je een goede songtekst hebt geschreven en een zanger of zangeres hebt geselecteerd zul je de vocalen moeten gaan opnemen. Het opnemen en bewerken van vocalen zou je een vak apart kunnen noemen. De opname sessie is meestal een spannend moment, je wilt dus goed voorbereid zijn. Wij hebben bruikbare en handige tips voor opnames in afgehuurde studio, je eigen home studio of de "House of Beats" studio.


Hierna begint het bewerkingsproces van de vocalen:

  • Het editen van de vocalen;
  • De zang productie;
  • Het toepassen van effecten.


In de gehele bewerking van de vocalen is het vooral belangrijk dat de te nemen stappen in de juiste volgorde gebeuren. Een uiterst secuur werkje waar je snel iets over het hoofd ziet.


Bij “House of Beats” kunnen we je alle stappen in het opnemen en bewerken van vocalen bijbrengen, dit kan bij ons in de “House of Beats” studio maar ook bij jou thuis of in groepsverband. Deze module bestaat uit lesstof maar ook uit het toepassen van de technieken in de praktijk met voorbeelden. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om vocalen bij ons op te nemen (met een Stagg PGT-80 microfoon) en je te helpen met de bewerking ervan.


Hou er rekening mee dat als je het gehele proces goed wilt doorlopen er meerdere lesuren nodig zijn.

Klik hier voor een overzicht van de basis tarieven en reiskosten berekening.

Copyright © 2012 House of beats. Alle rechten voorbehouden.
Door KC Media