Afmixen

Wanneer je een track hebt gemaakt zou je het eindresultaat direct kunnen exporteren, de track laten masteren bij een professionele studio en klaar. Het is daarentegen zeker de moeite waard om je te verdiepen in het afmixen van je eigen muziek. Het afmixen is het proces wat zich afspeelt voordat je de track naar de mastering stuurt en gaat vooral over de individuele volumes. frequenties, het stereo beeld en de diepte in je mix.


Door een systematische aanpak wordt je track overzichtelijker en krijgt hij meer vorm. Door goed te weten waar je verschillende instrumenten zich bevinden in het frequentie spectrum en ze hier te behandelen creëer je ruimte voor andere instrumenten. Zo krijg je een mix van geluiden die met elkaar meewerken en niet vechten om een plek.


Informatie over afmixen bestaat uit een stuk basis theorie, daarnaast is het erg nuttig om aan de hand van een nog niet gemasterde en afgemixte track de theorie in praktijk te brengen. Mogelijk heb jij zelf een track met deze status en kunnen we aan de slag in je studio, anders kunnen wij ook voorbeelden laten zien in de “House of Beats” studio.

Klik hier voor een overzicht van de basis tarieven en reiskosten berekening.

Copyright © 2012 House of beats. Alle rechten voorbehouden.
Door KC Media