Produceren van house muziek

Als je house muziek maakt dan heb je met een simpel loopje, een basdrum en een baslijntje al snel een basis voor een track. Mogelijk vind je dit bij nader inzien allemaal nogal vlak klinken en wil je meer diepgang geven aan je track. Elke producer heeft zijn eigen voorkeur voor de manier van aanpak maar over het algemeen wordt er bij het produceren van house muziek een start gemaakt met een basis fundering van percussie. We kunnen je bij “House of Beats” de basis bijbrengen over het programmeren van percussie (zoals: basdrum, hihat, snare, cymbal, click en zaps) met step sequensen, midi sequensen of audio programming. We leren je hoe je kan omgaan met samples/loops en hoe je meer variatie toevoegt met quantise en swing.


Al snel hierna zul je een baslijn en een melodie lijn gaan inspelen en is kennis van de muziek theorie er handig. Je krijgt ongetwijfeld te maken met het gebruik van virtuele instrumenten (VSTi) met meestal behoorlijk wat knoppen. Al snel vinden de meeste producers de cut-off knop maar hoe zit het met al die andere knoppen. Wil je je productie naar een hoger niveau tillen is het verstandig je hierin te verdiepen.


Voor elk instrument wat je toevoegt in de mix is het van belang te weten in welk frequentie gebied het geluid zit (of zou moeten zitten). Dit is één van de meest essentiële onderdelen om kennis van te hebben bij het produceren van house muziek. Je kunt deze kennis direct toepassen bij het opbouwen van je track of je kunt dit proces toepassen aan het eind bij het afmixen. Omdat de frequentie gebieden zo belangrijk zijn wordt hier veel aandacht aan besteed in de lessen.


Voor de lessen basistechniek produceren van house muziek kunnen we bij jou in de studio langskomen of je komt naar de “House of Beats” studio. Het maakt niet uit of je beginnende producer bent of dat al reeds enkele producties op je naam hebt staan. Wij zullen ons aanpassen en proberen je alle basis principes uit te leggen zodat je de producties naar een hoger niveau kan tillen.

Klik hier voor de beschikbare tijden en een overzicht van de basis tarieven.

Copyright © 2012 House of beats. Alle rechten voorbehouden.
Door KC Media