Basis principe beat mixen

Heb jij al eens twee platen door elkaar gemixt, het geeft een behoorlijke kick als het lukt maar voor veel mensen is het nog niet zo makkelijk. In basis is een goed ritme en maat gevoel erg handig maar in principe kan iedereen leren beat mixen. Ja jij ook!


We gaan stap voor stap te werk in het tempo dat bij jou past, het tellen van maten, waar zit de juiste eerste tel om de volgende plaat in te mixen. Wanneer moet je afremmen of juist bijsturen om de platen gelijk te laten lopen. Wat moet je doen met de faders op je mengtafel en mogelijk zelfs het gebruik van effecten?


Er is al veel hardware / software in de handel waarbij het gelijk laten lopen van platen niet meer nodig is, dit gebeurt namelijk al automatisch. Bij “House of Beats” gaan we verder dan alleen beat mixen er komt namelijk nog veel meer bij kijken om een echt goede overgang te maken. Je zult je moeten verdiepen in toonhoogtes, snelheden en opbouw van een plaat. Welke trucen zijn er om er met gebruik van je apparatuur een overgang beter te laten klinken?


Het voordeel bij “House of Beats”s dat wij naar jou (home)studio kunnen komen voor één of meerdere lessen in beat mixen. Zo hebben wij direct een beeld bij jou situatie en kunnen we gezamenlijk voor het beste resultaat gaan. Je kunt ook in onze studio langskomen en werken met:

  • 3 Pioneer cd spelers type CDJ-2000;
  • 1 Pioneer mengtafel type DJM-2000;
  • 2 Technics draaitafels type SL-1200 MKII (zwart);
  • 1 versterker type Musichall a50.2;
  • 2 monitor speakers type Phonar Veritas M3.


Het is verstandig om je eigen koptelefoon mee te nemen.

Klik hier voor een overzicht van de basis tarieven en reiskosten berekening.

Copyright © 2012 House of beats. Alle rechten voorbehouden.
Door KC Media